Hondenangst

Hondenangst

Overal kom je mensen tegen die een angst hebben voor honden. Zo ook op scholen. In iedere klas zit wel één of meerder leerlingen die angstig zijn voor honden. Hondenangst kan een grote en negatieve invloed hebben op sociale en cognitieve functioneren van kinderen. Kinderen hebben angst om de straat op te gaan, willen liever niet alleen op de fiets, durven niet af te spreken met vriendjes of komen gestrest aan op school. De reden zou kunnen zijn dat dit kind de hele weg van huis naar school zijn omgeving heeft gescand op honden om deze koste wat het kost deze te vermijden.

Als zij er dan in geslaagd zijn op school komen, staan er ook nog ouders met honden op het plein te wachten. Afspreken met vriendjes waar ze thuis een hond hebben lukt niet. Naar een verjaardagfeestje gaan waar ook een hond aanwezig is durven zij niet. Verkeersregels worden vergeten op het moment dat er een hond in hun gezichtsveld komt. Kinderen worden overmand door de hondenangst en gaan veelal over op de flight-modus.

Kinderen met hondenangst zijn vaak de hele dag bezig met die angstgevoelens. Het is vermoeiend en uitputtend. Door hun angst kunnen kinderen zelfs in een sociaal isolement terecht komen.
Kids4ward heeft een training ontwikkeld waarin leerlingen geholpen worden om de hondenangst te overwinnen. Speciaal voor scholen hebben wij de hondenangst training die zowel aan het individuele kind of een groepje leerlingen gegeven kan worden. In deze training krijgen leerlingen praktische tips en handvatten met betrekking tot hoe zij kunnen reageren als ze een hond tegenkomen. Leerlingen leren hoe zij met hun angst om kunnen gaan en wat zij kunnen doen als zij toch een hond tegen komen.

Wilt u meer weten over deze training over hondenangst bij leerlingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

De training voor hondenangst wordt ook particulier aangeboden of aan kinderen die beschikking hebben via een wijkcoach of een PGB. Meer informatie over deze training is te vinden op de site van Kids4ward.