Veilig omgaan
met honden

Workshop Veilig omgaan met honden

In Nederland zijn ongeveer 1,9 miljoen honden. Honden zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Toch is regelmatig in de kranten te lezen dat er weer ernstige bijtincidenten zijn geweest. Jaarlijks worden ongeveer 150.000 mensen gebeten door honden.*

De meeste slachtoffers van deze beten zijn kinderen. Kinderen vinden het vaak leuk om naar honden toe te gaan om ze te aaien, of rennen juist weg omdat ze bang zijn voor honden. Als kinderen beter zouden weten hoe ze de lichaamstaal van een hond zouden kunnen lezen zou dat veel hondenbeten voorkomen.

De training “hondenbeten voorkomen” is speciaal voor basisschoolklassen. In deze training leren kinderen in drie lessen hondentaal te interpreteren, angsten voor honden te overwinnen en leren ze dat honden vooral erg leuk kunnen zijn, mits er op de juiste manier mee wordt omgegaan.

De training wordt op een speelse manier aangeboden. We maken gebruik van een inspirerende powerpoint presentaties, leuke filmpjes en opdrachten. Uiteraard komen de honden ook gelijk de eerste les al mee, zodat we ook gelijk met ontdekken en oefenen kunnen beginnen.

Aan het eind van deze cursus krijgen de kinderen een certificaat en kunnen ze, als ze willen, met de hond(en) op de foto.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor de basisschool en kan op drie niveaus worden aangeboden. (Onderbouw groep 1 t/m 3, middenbouw groep 4 t/m 6, bovenbouw klas 7 en 8)

* Bron: LICG

Neem gerust contact met ons op over dit programma.