Breinleren
met honden

Masterclass Breinleren met Honden

We weten steeds meer over werking van onze hersenen en deze nieuwe kennis kan helpen om het leren effectiever maken. De inzet van een hond kan hierin een grote rol spelen.
Kids4ward heeft daarom de cursus “Breinleren met honden ontwikkeld.” In deze cursus gaan we dieper in het principe van het Breinleren en maken we een koppeling tussen het breinleren en de inzet van een hond op school.
Deze training bestaat uit 3 dagdelen en kunnen we ook incompagny aanbieden. In dat geval passen wij de cursus helemaal aan naar de behoeften van de school.

In het eerste dagdeel wordt de theorie behandeld en wordt er dieper ingegaan het begrip leren. Centraal staat de vraag; Wat is leren? En hoe werkt leren?

Tijdens het tweede dagdeel gaan we verder met de theorie en gaan we dieper in op de inzichten vanuit de neurowetenschappen over hoe onze hersenen werken. Vervolgens maken we een koppeling naar het breinleren en het leren met honden en de effecten van de schoolhond op het leren.

Het derde dagdeel wordt besteed aan het maken van een eigen plan voor de school, waarin de school zelf een passend plan maakt dat specifiek aansluit bij het onderwijs van de school.

Neem gerust contact met ons op over dit programma